''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Επιτέλους: Καταγγελία Ελληνοκυπρίων κατά την τουρκικής κατοχής και του εποικισμού στο δικαστήριο της Χάγης

Επιτέλους: Καταγγελία Ελληνοκυπρίων κατά την τουρκικής κατοχής και του εποικισμού στο δικαστήριο της Χάγης
Σαράντα χρόνια μετά τη τουρκική εισβολή, ομάδα Ελληνοκυπρίων υπέβαλε καταγγελία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των Τούρκων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και, ειδικότερα, τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των τουρκικών οικισμών στα κατεχόμενα.

Σημαντική εξέλιξη: Οι BRICS ιδρύουν αναπτυξιακή τράπεζα και αποθεματικό ταμείο.

Πρόκειται για τους ηγέτες της Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νοτίου Αφρικής


(Αριστερά προς δεξιά) Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ινδίας Manmohan Singh, ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο και ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Jacob Zuma
Tην ίδρυση αποθεματικού νομισματικού ταμείου και αναπτυξιακής τράπεζας αναμένεται να ανακοινώσουν εντός της εβδομάδας οι ηγέτες των BRICS, δηλαδή της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νοτίου Αφρικής, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Η συνάντηση Καζαντζάκη και Κόντογλου στον Μυστρά

Η συνάντηση Καζαντζάκη και Κόντογλου στον Μυστρά
Ένας άλλος μεγάλος και αθάνατος, ο Νίκος Καζαντζάκης επισκέφθηκε τόν Φώτη Κόντογλου στόν Μυστρά, όταν αυτός έκανε συντήρηση των τοιχογραφιών στην Περίβλεπτο. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι έγραψε για τον Κόντογλου σε άρθρο με το χαρακτηριστικό τίτλο Θνητοί καί Αθάνατοι:

Ένας γάιδαρος φορτωμένος αλάτι!

Ένας γάιδαρος φορτωμένος αλάτι!
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μικρέμπορος που είχε έναν γάιδαρο να τον βοηθάει για να μεταφέρει τα εμπορεύματά του. Μια μέρα λοιπόν ο έμπορός μας βρήκε φτηνό αλάτι και τ΄ αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας, γι΄ αυτό και αγόρασε μπόλικο.

-Θα το μοσχοπουλήσω, γαϊδαράκο μου, και τότε θ΄ ανοίξουν οι δουλειές μας.

-Εμένα δε με σκέφτεται, μουρμούρισε ο γάιδαρος, που μ΄ έχει φορτώσει σαν γαϊδούρι!

120.000 προσκυνητές στον τάφο του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου την ημέρα της εικοστής επετείου της κοιμήσεώς του (ΦΩΤΟ)

120.000 προσκυνητές στον τάφο του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου την ημέρα της εικοστής επετείου της κοιμήσεώς του (ΦΩΤΟ)


120.000 πιστοί επισκέφθηκαν την Σουρωτή για να προσκυνήσουν τον τάφο του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου την ημέρα της εικοστής επετείου της κοιμήσεώς του. Μάλιστα περίμεναν υπομονετικά μέχρι και 4 ώρες στην ουρά....

Πήγαν στα δικαστήρια για... τον ήχο της καμπάνας

Πήγαν στα δικαστήρια για... τον ήχο της καμπάνας

Αφορμή για την έντονη διαμάχη μεταξύ των κατοίκων της περιοχής δεν είναι άλλη από την ένταση του ήχου της καμπάνας, που έχει οδηγήσει τα δύο «στρατόπεδα» στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να παρθεί επίσημη απόφαση για το αν θα συνεχίσει να χτυπά ή θα σιγήσει.
Η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που διέταξε την «προσωρινή αποσύνδεση του ήχου του ρολογιού του επίδικου κωδωνοστασίου καθ’ όλο το 24ωρο, την προσωρινή παράλειψη της χρήσης των εσωτερικών μεγαφωνικών εγκαταστάσεων του ιερού ναού, αλλά και την προσωρινή μείωση της έντασης των εσωτερικών ηχείων και των κωδώνων στο επιτρεπόμενο από νόμο όριο των 50 db» μέχρι και τις 22 Ιουλίου, οπότε αναμένεται να παρθεί η τελική απόφαση.

Γιατί προσευχόμαστε στραμμένοι προς Ανατολάς;

Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνός
 

Α. Ἐπειδὴ ἔχουμε διπλὴ φύσι, προσφέρουμε διπλὴ προσκύνησι

Ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνός(1) μᾶς διδάσκει, ὅτι δὲν προσκυνοῦμε πρὸς ἀνατολὰς ἁπλῶς καὶ ὡς ἔτυχε, ἀλλὰ ἐπειδὴ...

ἡ φύσις μας εἶναι σύνθετος, δηλαδὴ ὁρατὴ καὶ ἀόρατος, νοητὴ καὶ αἰσθητή, προσφέρουμε στὸν Δημιουργὸ διπλὴ καὶ τὴν προσκύνησι: ἡ ψυχὴ εἶναι στραμμένη νοερὰ πρὸς τὸν Θεὸ καὶ ταυτόχρονα τὸ σῶμα προσκυνεῖ πρὸς ἀνατολάς.

"Κόλαση" υποκλοπών στη Τουρκία!

Image
Μαίνεται στην Τουρκία ο πόλεμος αλληλοεξόντωσης...
και αλληλο'υ'πονόμευσης που φαίνεται ότι έχει  ανοίξει μεταξύ δυνάμεων  του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν ΑΚΡ και οπαδών του Κινήματος του αυτοεξόριστου ιμάμη Γκιουλέν :Στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Taraf γράφει ότι, μετά την έρευνα που διενήργησε ο Εισαγγελέας, διαπιστώθηκε ότι έχουν παρακολουθηθεί τα 80 από τα 164 κρυπτο-τηλέφωνα κυβερνητικών αξιωματούχων της Τουρκίας . Οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών σταμάτησαν τον Ιανουάριο του 2014. 

H Ρωσία επανεξοπλίζει την Αργεντινή! - Συμφωνία και για διαστημικά-πυρηνικά προγράμματα!

H Ρωσία επανεξοπλίζει την Αργεντινή! - Συμφωνία και για διαστημικά-πυρηνικά προγράμματα!
Η ρωσική πολεμική βιομηχανία αναλαμβάνει να επανεξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις της Αργεντινής, οι οποίες μετά την πτώχευση της χώρας πριν από 12 χρόνια περίπου έπαψαν να υπάρχουν σε ότι αφορά την μαχητική ικανότητά τους.
«Συζητήσαμε την πιθανότητα προμήθειας ελικοπτέρων και αεροσκαφών μεταφοράς φορτίου» δήλωσε ο Πούτιν.
 ενώ οι Αργεντίνοι δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να κτίσουν την Αεροπορία τους με ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ενδιαφέρονται για την απόκτηση επάκτιων πυροβολαρχιών πυραύλων εδάφους-επιφανείας.

Σαν σήμερα: υπόθεση Πλέϊμ (Video)

Σαν σήμερα: υπόθεση Πλέϊμ (Video)
1099
στη διάρκεια της Α Σταυροφορίας, οι στρατιές των Ευρωπαίων χριστιανών πολεμιστών εισβάλλουν στην οχυρωμένη Ιερουσαλήμ και σφαγιάζουν χιλιάδες από τους κατοίκους της.

1223
πεθαίνει ο Φίλιππος Β της Γαλλίας.
1602
γεννιέται στην Αμπρούζα της Ιταλίας ο Ζιλ Μαζαρέν διάσημος Γάλλος πολιτικός και καρδινάλιος, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Γαλλίας και διάδοχος του καρδινάλιου Ρισελιέ.
1789
πέφτει η Βαστίλη, σύμβολο του γαλλικού απολυταρχικού καθεστώτος. Ξεκινά η Γαλλική Επανάσταση.

Ο άγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης εναντίον των αφορισμών!

nikodhmos1
Κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, ο εκκλησιαστικός θεσμός δείχνει να είναι αφιλάνθρωπος και αυστηρός. Λόγω της εθναρχικής θέσης του, ήταν ο μοναδικός μοχλός στις τάξεις του υπόδουλου Γένους, που θα μπορούσε να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή ανάμεσα στους χριστιανούς. Έτσι, προσπαθώντας να επιβάλει τις αποφάσεις των εκκλησιαστικών δικαστηρίων, χρησιμοποιεί το επιτίμιο του αφορισμού. Αυτή η ποινή, είτε ως απειλή που επικρέμεται είτε ως δικονομικό, κατασταλτικό και αποτρεπτικό μέτρο, συναντάται σε συνοδικές πράξεις και σε πατριαρχικά έγγραφα και σιγίλλια.

Ρωσία: Έτοιμη για «στοχευμένα πλήγματα» στην Ουκρανία.

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε «στοχευμένα πλήγματα» επί του ουκρανικού εδάφους...
εξετάζει η Ρωσία, σύμφωνα τουλάχιστον με την εφημερίδα «Kommersant», η οποία επικαλείται πηγές του Κρεμλίνου.

Oι Ισραηλινοί απολαμβάνουν τους βομβαρδισμούς στη Γάζα - ντοκουμέντο πολέμου.

  Tον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και στο οποίο ακούγονται...
αξιωματούχοι του Ισραήλ να ειδοποιούν τηλεφωνικά κατοίκους στη Γάζα να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους, γιατί θα πλήξουν στόχους πολύ κοντά σε αυτούς.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράφει ενεργειακή και πυρηνική συμφωνία με Αργεντινή.

 Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε χθες...
ενεργειακή συμφωνία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας με την Αργεντινή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χώρα, με στόχο την προώθηση των εμπορικών διμερών σχέσεων και την ενίσχυση της γενικότερης επιρροής της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική.

Η Μέρκελ φέρεται να σκέφτεται «έξοδο» πριν τελειώσει η θητεία της.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο γερμανικός Τύπος...
η Άνγκελα Μέρκελ «ελκύεται πολύ» από το ενδεχόμενο να παραιτηθεί πριν ολοκληρώσει την τρίτη θητεία της, ώστε να κάνει «καθαρή έξοδο» από την πολιτική σκηνή.

Η θητεία της Μέρκελ λήγει το 2017 και εκτιμάται ότι στη συνέχεια θα μπορούσε να αναλάβει κάποιο διεθνούς εμβέλειας αξίωμα.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΑΪΝΗΣ, Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

ΓΩΝΙΕΣ

Ο τελευταίος Χαΐνης της Κρήτης, ο Μιχαήλ Καλησπέρης ή Βλάχος, επέστρεψε… στη γενέτειρα του, στις Γωνιές Μαλεβιζίου.

Παρουσία εκκλησιαστικών, πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, σύσσωμης δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου και της κοινωνίας των Γωνιών, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ήρωα της Κρητικής επανάστασης Μιχαήλ Καλησπέρη (Βλάχου).

Τι είπαν Μέρκελ-Πούτιν για την Ουκρανία-Για κλιμάκωση μιλά το Κρεμλίνο.

πουτιν
 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν σήμερα ότι...
η κατάσταση στην Ουκρανία, όπου το Κίεβο συνεχίζει τις επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά, «τείνει να κλιμακωθεί» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου.
«Ο Πούτιν και η Μέρκελ είχαν έναν εποικοδομητικό, πολύ διεξοδικό διάλογο κατά τη διάρκεια του οποίου συζήτησαν με
λεπτομέρειες τις πιθανές επιλογές για την διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο γεγονός ότι, δυστυχώς, η κατάσταση τείνει να κλιμακωθεί» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας Ρία Νοβόστι ο Ντμίτρι Πεσκόφ, που διευκρίνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πριν τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Βλάντ Γ΄ Τσέπες (Vlad III Ţepeş) ή αλλιώς Βλάντ Δράκουλας (Vlad Dracula)-Αιμοδιψής βρυκόλακας ή μήπως το ατσάλινο χέρι της Ορθοδοξίας;

Βλαντ Ντρακούλ: Το ατσάλινο χέρι της Ορθοδοξίας

Βλαντ Ντρακούλ: Το ατσάλινο χέρι της Ορθοδοξίας
Τις μαύρες ημέρες της εισβολής του Οθωμανικού σκότους, μαζί με το υπέρλαμπρο άστρο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, την δάδα αναμμένη κρατά και το χέρι του ηγεμόνα της Βλαχίας, Βλαντ Ντρακούλ (Τέπες).
Ένας μαχητής της Ορθοδοξίας που έμελλε να συκοφαντηθεί όχι μόνον από τους Τούρκους αλλά κυρίως από τους Γερμανούς οι οποίοι τον ταύτισαν με το απόλυτο κακό.

Δυτικές δεξαμενές σκέψης ταυτίζονται με τον Γέροντα Παΐσιο: Αναπόφευκτη η σύγκρουση Ρωσίας και Τουρκίας.

Η Ναυμαχία της Σινώπης (wikipedia.org)
Η απώλεια της Κριμαίας στην Ρωσική Αυτοκρατορία το 1783 ήταν μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Για τους Οθωμανούς, ήταν η πρώτη μόνιμη απώλεια ενός - μεγάλης έκτασης - μουσουλμανικού εδάφους σε μια χριστιανική δύναμη. Η Αικατερίνη της Μεγάλης Ρωσίας, η οποία, όπως ο σημερινός πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας, είχε παρέμβει στον εμφύλιο πόλεμο της Κριμαίας και τελικά προσάρτησε τη χερσόνησο. Για τους Ρώσους, ήταν η αρχή της μεταμόρφωσης της χώρας τους σε παγκόσμια δύναμη. Μέσω του Εύξεινου Πόντου, η Ρωσία θα μπορούσε να πλεύσει στην Δύση.

Ο διάσημος Ελβετός θεολόγος Γαβριήλ (Bunge) ασπάστηκε την Ορθοδοξία.

Συνέντευξη του π. Γαβριήλ Bunge στα αγγλικά δες ΕΔΩ

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός συνέβη τέλη Αυγούστου του 2010 στη Ρωσία, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Παναγίας «Πάντων Θλιβομένων η χαρά».
Κατά την διάρκεια αγρυπνίας που τέλεσε ο προϊστάμενος του ναού Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων προς τιμήν της Παναγίας, συμμετείχε και ο διάσημος Ελβετός Θεολόγος, μοναχός Γαβριήλ (Bunge).
Να σημειωθεί, ότι ο μοναχός Γαβριήλ ζει πάνω από 30 χρόνια, σαν ερημίτης στα βουνά της Ελβετίας.
Ο π. Γαβριήλ ασπάσθηκε την Ορθοδοξία πριν από την ακολουθία στην εκκλησία της Παναγίας «Πάντων θλιβομένων η χαρά» της Μόσχας.

Γιατί εγκατέλειψα τον παπισμό

Η μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία
Τού Επισκόπου Ναζιανζού Παύλου ντε Μπαγιεστέρ



 

   Πάπας και Παπισμός”, Ιεροδιάκονος Παύλος Μπάλλεστερ-Κονβαλιέρ
   Εκ του περιοδικού "ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ" Τεύχος 1, Ιανουάριος - Μάρτιος 2006
Πώς ένας Παπικός Μοναχός, εγκατέλειψε την αίρεση του Παπισμού, και εντάχθηκε στην αληθινή Εκκλησία του Κυρίου.
Η μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία άρχισε μια μέρα, που διόρθωνα τους καταλόγους της βιβλιοθήκης του μοναστηριού στο οποίο ανήκα. Το μοναστήρι αυτό είναι του Τάγματος του Αγίου Φραγκίσκου και βρίσκεται στην πατρίδα μου την Ισπανία.
 
    Ενώ ταξινομούσα διάφορα παλαιά έγγραφα σχετικά με την Ιερά Εξέτασι, έπεσε στα χέρια μου ένα έγγραφο αληθινά καταπληκτικό, χρονολογούμενο από το έτος 1647.

Σε λίγες ώρες θα είμαι σε μια καλύτερη ζωή...

...κοντά στη μητέρα μου και δεν θα σας ξεχάσω. Θα παρακαλέσω το Θεό να σας χαρίζει γαλήνη και ειρήνη. Θα σας περιμένω! Και πάνω απ’ όλα, ένα πράγμα, φυλάχτε στις καρδιές σας: Ποτέ μη ξεχνάτε το Θεό!

Οι αντοχές της Τουρκίας.

 
Σάββας Καλεντερίδης 
(...) Η Αγκυρα, λοιπόν, και συγκεκριμένα η κυβέρνηση Ερντογάν και το ΑΚΡ, αφού διαπίστωσαν τη χρεοκοπία της επί δεκαετίες ακολουθούμενης πολιτικής άρνησης και αφομοίωσης των Κούρδων...
για να αποφύγουν τα χειρότερα, που είναι η πλήρης «μεσανατολικοποίηση» της Τουρκίας, υποχρεώθηκαν να αλλάξουν πολιτική και να συγκροτήσουν ένα νέο πολιτικό σχέδιο, το οποίο, για να το δεχτεί η σοβινιστική τουρκική κοινή γνώμη, το παρουσιάζουν ως απαραίτητο δρόμο για τον νεοοθωμανισμό!

«Τουρκικής ιδιοκτησίας ο Καραγκόζης»

Τι υποστηρίζει ο πρεσβευτής της Άγκυρας και οι... διεκδικήσεις της Τουρκίας στο θέατρο σκιών.

Ζήτημα «ιδιοκτησίας» και υπηκοότητας του Καραγκιόζη εγείρει ο πρεσβευτής της Άγκυρας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς.