''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Στους τάφους μας και να στοχάζεστε τα χρέη σας. Ότι εμείς από μέσ’ απ’ αυτούς τους τάφους μας μια μέρα θ’ αναστηθούμε και θα σας κρίνουμε.

«Επιστολή του Ιωάννου Μακρυγιάννη προς τους Νέους» «… Η Επανάσταση δεν έγινε μονάχα το ’21…»
...έτσι μας βρήκαν διαιρεμένους οι Μπαυαροί και μας τζαλαπάτησαν...
 
Αγαπητά μου Παιδιά,
Μαζί με πολλούς άλλους άξιους και γενναίγους Έλληνες πολεμήσαμε... και λευτερώσαμε τούτο τον τόπο που πατάτε εσείς, και να στοχάζεστε πως τον λευτερώσαμε για σας που γεννηθήκατε σε πατρίδα ελεύθερη, γιατί εμείς λίγο την απολάψαμε, ότι, μόλις εδιώξαμε τους Τούρκους, αρχίσαμε να τρώμε ο ένας τον άλλον κι έτσι μας βρήκαν διαιρεμένους οι Μπαυαροί και μας τζαλαπάτησαν.
Μα ο Θεός, το έλεός του μεγάλο, δεν συνερίστη τα κρίματά μας και στέριωσε το έθνος, όπου καταφανίστηκε τόσους χρόνους στη σκλαβιά και ήρθε ο καιρός πάλι να δικαιωθεί. Ότι το δίκιο μας μάς το ‘δινε ο  Θεός και το χαλούσαμε εμείς. Κι απ’ το λίγο που δεν προκάναμε να χαλάσουμε εστερεώθη το έθνος αυτό, που εγέννησε κι εσάς. 

Μια προφητεία της γερόντισσας Νίλας για το σφράγισμα των νεογέννητων

Μια προφητεία της γερόντισσας Νίλας για το σφράγισμα των νεογέννητων
Διαβάζοντας την ακόλουθη είδηση...
ΙΣΩΣ δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει αρκούντως ότι βρισκόμαστε σε μία πρωτόγνωρη εποχή ανελευθερίας, όπου τα δεσμά μας είναι, (και θα γίνουν ακόμα πιο αισθητά στο άμεσο μέλλον), αόρατα.
Επιστρατεύτηκε η σύγχρονη τεχνολογία να μας δημιουργήσει τις πιο «βαριές και άρρηκτες αλυσίδες», οι οποίες θα μας καταστήσουν «φρόνιμα παιδιά» στον νέο κόσμο της «Νέας Τάξεως Πραγμάτων». Επειδή δε μπορούν να μας τις «φορέσουν» ακόμη, άρχισαν από τα νεογέννητα βρέφη!

Αρχιμ.Πορφύριος Προδρομίτης: Τελικά, με τα Όνειρα τι γίνεται;

Αρχιμ.Πορφύριος Προδρομίτης: Τελικά, με τα Όνειρα τι γίνεται;
Ο ύπνος, το πολυτιμότατο αυτό αγαθό της ανθρώπινης ζωής, σε πολλούς ανθρώπους συνοδεύεται ή καλύτερα τελειώνει με τα όνειρα.
Καταστάσεις, δηλαδή, μέσα στον ύπνο, άϋλες, όπου όμως ο άνθρωπος μετέχει, πάσχει ή απλώς θεάται-βλέπει γεγονότα.
Όλοι οι άνθρωποι βλέπουν όνειρα. Είναι ενέργεια του νου η παραγωγή των ονείρων. Όμως πολλοί δεν τα θυμούνται. Σε αυτούς δεν αναφερόμαστε. Οι άλλοι, που είναι και πολύ περισσότεροι, και τα θυμούνται και τα πιστεύουν και προσπαθούν να τα ερμηνεύσουν, πιστεύοντας ότι τα όνειρα έχουν σχέση με την ζωή τους γενικά και ειδικότερα με το μέλλον τους.

Βρέθηκε το κρησφύγετο του Ν.Μαζιώτη στην περιοχή Αμαρουσίου-Πεύκης

Βρέθηκε το κρησφύγετο του Ν.Μαζιώτη στην περιοχή Αμαρουσίου-Πεύκης
Επί της οδού Υψηλάντου 27 στην περιοχή του Αμαρουσίου-Πεύκης βρέθηκε κατοικία, που χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια αιματηρής αστυνομικής επιχείρησης το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τι διαφέρει η Βασιλεία του Θεού απ' αυτόν τον κόσμο;

Τι διαφέρει η Βασιλεία του Θεού απ' αυτόν τον κόσμο;
Ρώτησαν κάποτε την Αγία Συγκλητική· τι διαφέρει ο άλλος κόσμος από τούτον εδώ οπού ζούμε τώρα; Και η μακαρία Συγκλητική αποκρίθηκε:

Το παιδί ενόσω βρίσκεται μέσα στην κοιλιά της μάνας του, ζει πολύ στενοχωρημένο, όντας ανακατωμένο μέσα στη λάσπη της μήτρας, ωσάν τυφλό.

Φυσικό αέριο: Όμηρος της Μόσχας η Ευρώπη.

Γράφει η Νεφέλη Τζανετάκου

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τον προσεχή χειμώνα οι χώρες της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης δεν θα… παγώσουν ελλείψει ρωσικού φυσικού αερίου ή πως δεν θα χρειαστεί να το πληρώσουν πανάκριβα.

Μία απλή «υπενθύμιση» από την πλευρά της Μόσχας –την ώρα μάλιστα που η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Ρωσία βρίσκεται στο ζενίθ με αφορμή την κατασκευή του αγωγού South Stream-, ότι δίχως την Ουκρανία η Ευρώπη θα βρεθεί σε δυσχερή θέση, ήταν αρκετή για να ξυπνήσουν οι ζοφερές μνήμες του 2006 και του 2009, όταν, κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών, διεκόπη ή μειώθηκε σημαντικά η ροή του φυσικού αερίου προς την Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα.

Σε ελληνορθόδοξη εκκλησία ο πρόεδρος της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η κίνηση του προέδρου... της τουρκικής αντιπολίτευσης και αρχηγού του Λαϊκού κόμματος της Τουρκίας, Kemal Kılıçdaroğlu, να επισκεφτεί μια ελληνορθόδοξη εκκλησία κατά την διάρκεια πρόσφατης περιοδείας του στην Γερμανία και να παρακολουθήσει την θεια λειτουργία και μάλιστα να ανάψει ένα κερί σαν να είναι κάποιος πιστός ελληνορθόδοξος.
Η εντυπωσιακή πράγματι αυτή κίνηση του Kemal Kılıçdaroğlu, ο οποίος σημειωτέον σήμερα εκπροσωπεί το κεμαλικό κόμμα της Τουρκίας, έγινε κατά την διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του στην Γερμάνια και στην πόλη της Κολωνίας.

Russia Today: Οι δράστες ήταν Ουκρανοί και στόχευαν τον Πούτιν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today, το αεροσκάφος του Ρώσου προέδρου είχε ακολουθήσει... σχεδόν την ίδια διαδρομή με το Boeing 777, λίγη μόνο ώρα πριν από τη φονική συντριβή.
Πηγή η οποία μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax -το οποίο επικαλείται το RT- και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, ανέφερε ότι το αεροπλάνο του Πούτιν και το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών ταξίδευαν στον ίδιο αεροδιάδρομο και τα στίγματά τους βρέθηκαν στο ίδιο σημείο, αλλά με διαφορά μικρής ώρας.

Σαν σήμερα: Ξεκινά ο Ισπανικός Εμφύλιος (Video)

Σαν σήμερα: Ξεκινά ο Ισπανικός Εμφύλιος (Video)
64.... Μεγάλη φωτιά στη Ρώμη καταστρέφει τα δύο τρίτα της πόλης. Ο απολογισμός της καταστροφής είναι τραγικός: η «Αιώνια Πόλη» θα βρεθεί στο έλεος της φωτιάς για έξι ημέρες. Ο εμπρηστής αυτοκράτορας Νέρων, μπροστά στη γενική κατακραυγή, διαδίδει ότι οι χριστιανοί είναι υπαίτιοι και ξεκινά τους διωγμούς εναντίον τους.

1898.... Το ζεύγος Κιουρί ανακοινώνει την ανακάλυψη ενός νέου χημικού στοιχείου, του πολωνίου.

Με ποίαν λογικήν το ΣτΕ έδωσε «πράσινον φως» εις την ανέγερσιν του τεμένους εις τον Βοτανικόν

Με ποίαν λογικήν το ΣτΕ έδωσε «πράσινον φως» εις την ανέγερσιν του τεμένους εις τον Βοτανικόν
Του Γιώργου Ζερβού 
Το Συμβούλιον Επικρατείας έδωσε την 1ην Ιουλίου το «πράσινον φως» διά την ανέγερσιν του Μουσουλμανικού Τεμένους εις τον Βοτανικόν και ενέκρινε την χρηματοδότησιν της ανεγέρσεώς του υπό του Κράτους. Εις το σκεπτικόν της αποφάσεως τονίζεται ότι το Τέμενος θα εξυπηρετήση τας θρησκευτικάς ανάγκας των Μουσουλμάνων της Αττικής. Το κριτήριον ότι το Τέμενος θα γίνη ελάχιστα «μέτρα» από την Ομόνοιαν και τον σταθμόν του μετρό αλλά και του υπό ανέγερσιν γηπέδου του Παναθηναικού, αυτό δεν έχει ουδεμίαν σημασίαν διά το Συμβούλιον Επικρατείας.

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα-Πρόσβαση στα συντρίμμια του Boeing δίνουν οι φιλορώσοι, «μπαλάκι» η ευθύνη.

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα-Πρόσβαση στα συντρίμμια του Boeing δίνουν οι φιλορώσοι, «μπαλάκι» η ευθύνη
Την έρευνα για την πρωτοφανή κατάρριψη του Boeing στην ανατολική Ουκρανία περιμένουν εναγωνίως όλες οι πλευρές, καθώς η διεθνής κοινότητα έχει σοκαριστεί από το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στους 298 επιβαίνοντες. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές διαμήνυσαν στον ΟΑΣΕ ότι θα δώσουν πρόσβαση στο, υπό τον έλεγχό τους, σημείο της συντριβής για την έρευνα, ενώ οι ΗΠΑ καλούν το Κίεβο σε παύση πυρός για την αποστολή των συνεργείων.
Πύραυλο εδάφους-αέρος, πιθανότατα τύπου που έχουν όλες τα εμπλεκόμενα μέρη, βλέπουν οι ΗΠΑ, Κίεβο και φιλορώσοι αλληλοκατηγορούνται για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Το πρωί της Παρασκευής, αξιωματούχοι του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανέφερε πως οι φιλορώσοι ένοπλοι συμφώνησαν να δώσουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο σημείο της συντριβής για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Οι ένοπλοι, ανέφερε ο ΟΑΣΕ, είχαν τηλεδιάσκεψη με αξιωματούχους του Κιέβου, της Μόσχας και του Οργανισμού.
H έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος είναι εμπρηστικό ζήτημα για όλες τις πλευρές: Το βάρος του εγκλήματος θα βαρύνει κρισιμότατα στο συνεχιζόμενο αδιέξοδο της ουκρανικής κρίσης, για αυτό και αρκετοί εμπειρογνώμονες διεθνώς καλούν τις τελευταίες ώρες η έρευνα να γίνει υπό έναν ανεξάρτητο φορέα που θα έχει την υποστήριξη αριθμού χωρών.
Έντονες ανησυχίες έχουν ήδη αρχίσει να εκφράζονται για το σημείο της συντριβής και το ενδεχόμενο να φαλκιδευτούν στοιχεία. Η αξιοπιστία της έρευνας, η οποία φαίνεται ήδη από το πρώτο 24ωρο να τίθεται εν αμφιβόλω, είναι καθοριστική για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Φυσικά, τόσο οι ουκρανικές δυνάμεις όσο και οι φιλορώσοι ένοπλοι στα ανατολικά της Ουκρανίας έσπευσαν αμέσως μετά την κατάρριψη να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο -χωρίς ωστόσο καμία πλευρά να είναι σε θέση να δώσει κάποια απόδειξη για τους ισχυρισμούς της.
Αμερικανοί εμπειρογνώμονες θεωρούν πιθανότερο πως η κατάρριψη έγινε με πύραυλο εδάφους-αέρος τύπου SA-11, SA-17 ή SA-20 (όλοι ρωσικής κατασκευής). Η εκτίμηση δεν βοηθά ιδιαίτερα στο να φανεί ο υπαίτιος, καθώς ουσιαστικά και οι δύο πλευρές έχουν πρόβαση σε τέτοια μέσα, ενώ στην παρούσα φάση οι εικασίες περισσεύουν αλλά τα στοιχεία λείπουν.

Από  in.gr

Λόγοι και νουθεσίες σοφών ανθρώπων

Λόγοι και νουθεσίες σοφών ανθρώπων
Καλύτερα ο κόσμος να σε ξέρει ως αμαρτωλό, παρά ο Θεός να σε ξέρει ως υποκριτή. (Ανώνυμος)
Εάν η αδιαφορία για τους άλλους είναι αξιοκατάκριτη, πολύ περισσότερο είναι αξιοκατάκριτη η αδιαφορία για τα παιδιά μας (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)
Η μέρα μας, μια συνεχής εξερεύνηση. Στα βουνά της αγάπης. (Ανώνυμος)
Όπως και στο σπίτι με κακή στέγη διεισδύει το νερό, έτσι και στο αδύνατο μυαλό διεισδύει η επιθυμία.
Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις, αλλά να θέλεις πάντα αυτό που κάνεις (Λέων Τολστόι)

Προβοκάτσια σε βάρος του Πούτιν.

Eγκαταλείπουν τα παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης - Συγκλονιστικές φωτογραφίες στους New York Times.

 
«Τα ορφανά της λιτότητας στην Ελλάδα». Με αυτόν τον τίτλο οι New York Times ανέβασαν φωτογραφίες του Νίκου Πηλού και στα σχόλια του φωτογραφικού τους άρθρου καυτηριάζουν μια πραγματικότητα της χώρας μας, που εμείς οι ίδιοι οι πολίτες «κλείνουμε τα μάτια» μπροστά της...

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός επισκέφθηκε τα δημόσια νοσοκομεία - μαιευτήρια Αλεξάνδρα και Ελενα Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Αθήνα και αποτύπωσε στον φακό του το τεράστιο πρόβλημα της παιδικής εγκατάλειψης.

Απίστευτο: Ο Νικολά Μαδούρο επέβαλε φόρο... αναπνοής στη Βενεζουέλα!

Ό,τι κινείται... φορολογείται. Γνωστό και αναμενόμενο. Τώρα πλέον θα φορολογείται και ό,τι αναπνέει. Η αρχή, πάντως, θα γίνει με τους ταξιδιώτες στη Βενεζουέλα.
 
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο επέβαλε φόρο... αναπνοής στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας!

ΚΑΤΗΓΟΡΩ την τουρκία..

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  Έκθεση του Γκρέκορι Κόπλεϊ  της αμερικανικής εταιρείας μελετών «Defence and Foreing Affairs Strategic Policy» :
O τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε Ελλαδίτες  και  Ελληνοκύπριους αγνοουμένους από την τουρκική εισβολή του 1974 ως πειραματόζωα σε εργαστήρια κατασκευής χημικών και βιολογικών όπλων.

Η τραγωδία της Κύπρου και τα... κουνούπια των Τούρκων

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στις 22 Ιουλίου 2002 το βράδυ, το γνωστό τουρκικό κανάλι, NTV, διοργάνωσε μια μεγάλη συζήτηση για την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο, (το βίντεο της εκπομπής υπάρχει στο αρχείο μας), με καλεσμένους κορυφαίους στρατιωτικούς παράγοντες της Τουρκίας που είχαν πρωταγωνιστήσει στα γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού. Στην συζήτηση αυτή ακουστήκαν πάρα πολλά αποκαλυπτικά, αλλά ξεχώρισαν όμως κάποια που έδειξαν μια άλλη τραγική διάστασης της φοβερής προδοσίας που παρέδωσε την Μεγαλόνησο στους στρατιώτες της «Μάστιγας των Θεών», του Αττίλα των Τούρκων. 

Η Ιστορία της ΕΛΔΥΚ (1960-1974) - βίντεο & φωτο

Στα κατεχόμενα ο Γκιουλ για την επέτειο των 40 χρόνων από την εισβολή

Στα κατεχόμενα ο Γκιουλ για την επέτειο των 40 χρόνων από την εισβολή
Θα επισκεφθεί επίσης τους τάφους των Ραούφ Ντενκτάς και Φαζίλ Κιουτσιούκ
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, θα επισκεφθεί το ψευδοκράτος στις 19 Ιουλίου για να συμμετάσχει στις «πανηγυρικές εκδηλώσεις» της 20ης Ιουλίου στα κατεχόμενα, για τα 40χρονα της εισβολής, ως επίτιμος προσκεκλημένος και στις οποίες θα είναι ομιλητής.

Φρίκη: Ουκρανοί λεηλατούν τα συντρίμμια του Boeing και τα πτώματα των επιβατών.

Φρίκη: Ουκρανοί λεηλατούν τα συντρίμμια και τα πτώματα
Η πτήση ΜΗ17 από Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από το Ουκρανικό έδαφος κόντα στην πόλη Ντόνετσκ που ελέγχεται από ρωσόφωνους αυτονομιστές - Στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες έχουν καταρριφθεί τουλάχιστον 3 μαχητικά αεροσκάφη από πυραύλους ανταρτών
Ένα Boeing 777 των Malaysian Airlines συνετρίβη στην Ουκρανία το απόγευμα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το αεροπλάνο είχε 280 επιβάτες και 15 άτομα προσωπικό και πραγματοποιούσε τη διαδρομή Άμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ.