''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Οι τρεις γεωγραφικοί χώροι του Βυζαντίου

     Η Κωνσταντινούπολη είναι ο συνεκτικός κρίκος τριών διαφορετικών εκτάσεων, με διαφορετικές γειτνιάσεις και ιστορικές διαδρομές, αλλά συναφών: της Μικράς Ασίας, από την οροσειρά του Ταύρου ως την Εύφορη Ημισέληνο, του Καυκάσου μαζί με τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και τις αρχαίες ελληνικές αποικίες στις βορινές από αυτές, ιδίψως τη Χερσώνα, του παραδουνάβιου τόξου που εκτείνεται από τις εκβολές του ποταμού και τη Θράκη μέχρι τη Δαλματία και τέλος, της ανατολικής και κεντρικής Μεσογείου.

Ο Ακάθιστος Ύμνος και οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου

Σχ. Γιώργος Τ.: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ.

Να αναφέρουμε ότι συνηθίζουμε να διαβάζουμε τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του μικρού αποδείπνου (μετά το "Πιστεύω"), διότι η Παναγία μας έχει υποσχεθεί ότι όποιος το κάνει αυτό θα έχει την δική της υπεράσπιση την ώρα της κρίσεως!

Αν σας είναι κουραστικό μπορείτε έστω να διαβάζετε μία στάση ανά ημέρα (οι στάσεις είναι τέσσερις και η καθεμία αποτελείται από έξι οίκους καθένας από τους οποίους ξεκινά με ένα γράμμα της αλφαβήτου: 1η στάση: Α-Ζ, 2η στάση: Η-Μ, 3η στάση: Ν-Σ, 4η στάση: Τ-Ω)

Φυσικά οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου διαβάζονται ούτως ή άλλως κάθε Παρασκευή της Μεγάλης Σαρακοστής.

KİLİSTRA ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΕΔΩ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

kilistrada-birlikte-yasamin-sirlari-arastiriliyor 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

...για τις δύκολες μέρες που έρχονται.

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Ετοιμάζεται το απόλυτο ρωσικό σχέδιο για ένωση όλων των χριστιανικών λαών;


Το pentapostagma.gr  σας παρουσιάζει τα σχέδια ρωσικών κύκλων για την ένωση όλων των χριστιανικών χωρών υπό την Ρωσία, όπως τα παρουσιάζουν βέβαια οι ίδιοι. Σημαντικές πληροφορίες για το θέμα αυτό μπορούμε να αντλήσουμε από  τη διάσκεψη της Κριμαίας με κύριο θέμα « το μεταβυζαντινό πολιτιστικό χώρο», που περιλαμβάνει και την Ελλάδα εκτός όλων των άλλων. Πληροφορίες σχετικές δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα  postskriptum.org.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

203742_newsdetail 
H αστυνομία της  Άγκυρας απέτρεψε μια τρομοκρατική επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.