''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Διδακτική ιστορία: Αν δώσεις ελεημοσύνη θα λάβεις εκατονταπλάσια...

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΑΙΒΑΖΙΔΗ. 5 "Μία ανέκδοτη ιστορία που μου είπε κάποτε ο π. Μελέτιος. Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε."



Μία ανέκδοτη ιστορία που μου είπε κάποτε ο π. Μελέτιος. Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε.

Πραξικόπημα στην Ελλάδα

Πραξικόπημα στην Ελλάδα
 

Μετά τον Εμφύλιο του 1946-49 ήταν διάχυτος ο φόβος της επικράτησης του κομμουνισμού παρά την ήττα του ΔΣΕ και την εξορία των ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ.

Ο ύπνος μας κάνει πιο έξυπνους;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις νοητικές μας ικανότητες και ο ύπνος φαίνεται ότι αποτελεί έναν από αυτούς.
Αλλά δεν επηρεάζει με τον ίδιο τρόπο τα δύο φύλα!

Η Τουρκία βγάζει τον νέο Κεμάλ Ατατούρκ; Η Ελλάδα θέλει τον νέο Βενιζέλο της

Αν γνωρίζεις τον εχθρό και γνωρίζεις και τον εαυτό σου, δεν έχεις λόγο να φοβάσαι για την έκβαση εκατό αναμετρήσεων. Αν γνωρίζεις τον εαυτό σου, αλλά δεν γνωρίζεις τον εχθρό, για κάθε νίκη που κάνεις, θα υφίστασαι και μια ήττα. Αν δεν γνωρίζεις, ούτε τον εχθρό, ούτε και τον εαυτό σου, θα υποκύπτεις σε κάθε μάχη”.
Σουν Τζου

Το τουρκικό πραξικόπημα: Θυμίζει το αποτυχημένο αντίστοιχο στη Ρωσία επί της εποχής του Γκορμπατσόφ – το οποίο κατέληξε μετά από μερικούς μήνες στην αντικατάσταση του από τον Γέλτσιν

399
Τελικά απέτυχε η προσπάθεια πραξικοπήματος εκ μέρους του στρατού ενώ η χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της, είναι υπό έλεγχο.