''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

«Η προσευχή είναι το ανοικτό χέρι για την παραλαβή των δωρεών του Θεου, είναι το ανοικτό στόμα για την γεύση της ουράνιας τροφής»

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχη στον θεο
Περί προσευχῆς – ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΜΠΟΚΑ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ
(1910-1989)

Αντί να ομοφρονήσουμε και να προετοιμαστούμε για την επερχόμενη θανάσιμη απειλή, προσκυνούμε ακόμη την ευρωπαϊκή δυσωδία και τους ημέτερους μνημονιακούς λακέδες

Λύσσαξε το εξ ανατολών θηρίο 

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος Κιλκίς

«....Ότι αρχή και τέλος, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε»
Μακρυγιάννης

Σε αυτά τα σημεία του σπιτιού μας «κρύβονται» οι αιτίες της αλλεργίας


Το φθινόπωρο είναι εποχή έξαρσης των αλλεργιών. Η αλλαγή συνηθειών και η πολύωρη παραμονή σε κλειστούς χώρους επιβαρύνει την κατάσταση, καθώς μας φέρνει ξανά σε επαφή με αλλεργιογόνα που βρίσκονται στο σπίτι και στην εργασία, όπως σε έπιπλα, υφάσματα, χαλιά, καθαριστικά κ.α.

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε όλο το ΒΑ Χαλέπι


Oι »αντάρτες » έχασαν τον έλεγχο όλου του ΒΑ τους προπύργιου του Χαλεπίου μετέφερε τη Δευτέρα το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH), καθώς οι δυνάμεις του στρατού συνέχισαν την επίθεσή τους για ν΄ανακτήσουν ολόκληρη την πόλη.

«Πνιγμένη» με 360 δισ. «κόκκινα» δάνεια η Ιταλία: Αν «σκάσει» έρχεται η διάλυση της Ευρωζώνης - Το δημοψήφισμα ο πυροκροτητής;

Το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ιταλία για τις αλλαγές στο Σύνταγμα που προωθεί ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντι μπορεί να οδηγήσει τον ίδιο σε παραίτηση και ενδεχομένως σε εκλογές, αλλά εκείνει που πραγματικά ανησυχεί την Ευρώπη είναι η μοίρα των τραπεζών της χώρας.